南国西汇 (WUHAN)

  • PROJECT : 南国西汇
  • LOCATION : 湖北省武汉市硚口区汉西一路50号
  • TYPE : Interior, Retail, Rennovation
  • SIZE : Architecture : 105,661m2 / Interior : 10,400m2

Design Intension

The Project is a Interior Retail Rennovation Project SXO recently completed in Wuhan, China. The Project involve reconsidering the current mall circulation, commercial situation and existing facilities.

Exisiting site problem includes the current entrances spaces which is sinkened into space. This provide an unwelcome entrance and wasted covered spaces. There is also severnal megacolumns that are blocking the visual of the entrance space.

Rendering of the after quality of the XiHu shopping mall.

Problem of the entrance spaces

Linkage from the entrance to the atrium is weak, the spaces are not comfortable as the lighting, VI directions, material, etc did not give a easy to follow directions for the visitors.

We introduce a sport street on level two to increase the linkage between atrium space and level 2. We also suggested a direct escalator from level 1 to level2.

Toilet renovation

We provided three options for the client. Intially we want to change the setting of the walls but realize the renovation would be heavy. In the end we chose a simple decoration which only do minor changed to the exisiting layout yet give a modern and clearner setting.

Details

Design Document

Design Document in China.

http://www.yunzhan365.com/48310581.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: